Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Α.Ο. Ερμιόνης - Μπουμπουλίνα 86 - 60

Επιτυχής η πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΚ για την Ερμιόνη, η οποία επικράτησε της Μπουμπουλίνας με διαφορά 26 πόντων στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου.

Οι απαιτήσεις όλων όσων παρακολουθούν την πορεία της ομάδας μας φέτος είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ειδικά μετά την πολύ σοβαρή δουλειά που έγινε στην προετοιμασία και την προσθήκη στην ομάδα τριών νέων παικτών οι οποίοι αναμένεται να δώσουν πολύτιμες λύσεις, να ανεβάσουν το δείκτη ποιότητας της ομάδας και να δώσουν επιπλέον βάθος στις αποστολές και περισσότερα όπλα στα χέρια του προπονητή, δημιουργώντας ένα σύνολο που κύριο στόχο θα έχει τις καλές εμφανίσεις και το ωραίο μπάσκετ, κάτι που εκτιμάται ότι τελικά μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι χαμηλοί τόνοι κάτω από τους οποίους έχουν επιλέξει να δουλέψουν διοίκηση, προπονητής και παίκτες, είναι η απόδειξη του σκεπτικού όλων. Καλή παρουσία, σοβαρή ομάδα, όμορφο μπάσκετ και το σημαντικότερο, καλό και φιλικό κλίμα ανάμεσα σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας (συμπεριλαμβανομένου και του κόσμου μια και στο εσωτερικό της ομάδας δεν υπήρξαν τέτοιου είδους προβλήματα τα τελευταία χρόνια)  είναι οι αρχές που εφόσον εφαρμοστούν, ενδεχομένως να φέρουν την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία.

Οι απαιτήσεις αυξημένες λοιπόν, αλλά με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες δεν κέρδισε ποτέ κανείς. Αυτό ήταν και το άγχος όσων ζουν από κοντά τη φετινή προσπάθεια, μια και υπάρχει το σύνηθες τα τελευταία χρόνια πρόβλημα των μετακινήσεων παικτών απο την Αθήνα, κάτι που δε βοηθάει παίκτες και προπονητή στο μοντάρισμα της ομάδας. Θετικό στοιχείο από την άλλη πλευρά ότι τη φετινή χρονιά, πολλοί παίκτες βρίσκονται μόνιμα στην Ερμιόνη ή σε γύρω περιοχές κι έτσι υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή προσπάθεια και βελτίωση των όποιων αδυναμιών της ομάδας, έστω και με την απουσία κάποιων παικτών.

Η  Μπουμπουλίνα, μετά τη διάσπαση της ομάδας την περσινή χρονιά (σε Μπουμπουλίνα και Α.Ο. Σπετσών) παρουσιάστηκε με προβλήματα απουσιών, μια και κάποια δελτία παλιών αλλά και νέων παικτών δεν ήταν έτοιμα για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς.

Ήταν γνωστό πριν το παιχνίδι, αλλά αποδείχθηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά ότι ο Α.Ο.Ε. φέτος έχει βάθος. Πολλά παιδιά που μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν, άμεση προσαρμογή των νέων παικτών, προσαρμογή και των παλιών στα νέα δεδομένα. Με ένα πολύ καλό αμυντικά 1ο δεκάλεπτο, που οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη και τους γηπεδούχους σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, η Ερμιόνη ξέφυγε από νωρίς στο σκορ, λύνοντας τα πόδια (αλλά και τα χέρια) των παικτών από το άγχος της 1ης αγωνιστικής και δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο (που ήταν αρκετός) να απολαύσει όμορφο μπάσκετ, εντυπωσιακές φάσεις αλλά και κατά διαστήματα αυτοματισμούς που δεν περιμέναμε να δούμε από τόσο νωρίς. 

Γκολέμης και Μαναριώτης ήταν μια συνεχής απειλή πυροβολώντας καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έξω από τα 6,75μ της νέας γραμμής του τριπόντου με εντυπωσιακά ποσοστά, αλλά και τρέχοντας σε κάθε ευκαιρία για αιφνιδιασμό και ήταν αυτοί που ηγήθηκαν επιθετικα της ομάδας, Δεβελέκος και Κοντογιάννης στο "4" με συνεχή κίνηση και έξυπνες επιλογές εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά κενά της Μπουμπουλίνας  αλλά και τις πολύ σωστές επιλογές των περιφερειακών τους, Γανώσης και Παλυβός στο "5" έδωσαν λύσεις αμυντικά αλλά και επιθετικά  μαζεύοντας πολλά rebounds και βοηθώντας σε όλους τους τομείς. Μαγδαλινός, Φασιλής και Ζάννος έτρεξαν όποτε χρειάστηκε, πάγωσαν το ρυθμό και γενικά έδειξαν να συνεργάζονται πολύ καλά στις θέσεις των κοντών είτε στο "1", είτε όταν κάποιος χρειάστηκε να περάσει στο "2", ενώ προσέφεραν πολλά και στον αμυντικό τομέα.  Κοτσoβός, "Iron Mike"-Βιρβίλης και Σμάνης έδωσαν τα πάντα για όσο αγωνίστηκαν (με τον τελευταίο να φοράει τη στολή του playmaker στη μαγική ασίστ του 4ου δεκαλέπτου και να ξεσηκώνει τον κόσμο αλλά και τους συμπαίκτες του) και αν η αναμενόμενη, αλλά όχι και λογική χαλάρωση (φώναζε από πριν το παιχνίδι ο coach) δεν είχε κάνει την εμφάνισή της, η διαφορά ίσως είχε εκτοξευτεί και πάνω από τους 30 πόντους, τους οποίους άλλωστε ξεπέρασε κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Είναι δεδομένο πως η Μπουμπουλίνα έχει να δείξει πολλά στη συνέχεια, μετά και την προσθήκη των υπολοίπων παικτών στο ρόστερ και να παλέψει για μια από τις 2 θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Δε γνωρίζουμε ακόμα την κατάσταση και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων του ομίλου μια και το μόνο γνωστό αποτέλεσμα της κατηγορίας αφορά την εύκολη νίκη του Α.Ο.Ξ. στο Κοκκώνι επί της ομώνυμης ομάδας, με διαφορά που ξεπέρασε τους 30 πόντους. Παρακαλέιται οποισδήποτε γνωρίζει αποτελέσματα αγώνων πριν αυτά δημοσιευθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να επικοινωνεί μαζί μας στο a.o.ermionis@gmail.com βοηθώντας μας να κρατήσουμε το blog ενήμερο και για τους αγώνες των άλλων ομάδων και ομίλων της κατηγορίας.

Επόμενος αγώνας για τον Α.Ο. Ερμιόνης το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο με αντίπαλο τη Δόξα Αγίου Ανδριανού στις 17:00.  

Το blog μας εύχεται σε όλες της ομάδες καλή χρονιά με όμορφο μπάσκετ, χωρίς τραυματισμούς και ας παραμείνουμε όλοι στο πλευρό των ομάδων μας κρατώντας τα γήπεδα της κατηγορίας γεμάτα!

Οι πόντοι του Α.Ο.Ε. (Σκορδής Ι.): Κοτσοβός, Φασιλής, Ζάννος 6, Μαναριώτης 18(4), Γκολέμης 23(5), Μαγδαλινός 2, Δεβελέκος 15, Γανώσης 4, Σμάνης, Κοντογιάννης 14, Βιρβίλης, Παλυβός 4

1 σχόλιο: