Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μπουμπουλίνα - Α.Ο. Ερμιόνης 74 - 98

Η διαφορά ανάμεσα στο μπάσκετ και τα άλλα δημοφιλή αθλήματα είναι γνωστή και κοινά αποδεκτή. Ίσως για κάποιους δεν προσφέρει τόσο υψηλού επιπέδου θέαμα, ίσως κάποιους άλλους δεν τους συγκινεί η εντός κλειστού χώρου αθλητική δραστηριότητα, ίσως, ίσως, ίσως...
Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι το μπάσκετ χρειάζεται πρώτα απ' όλα μυαλό. Ότι χρειάζεται και απαιτείται από τον κάθε αθλητή, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο αγωνίζεται, να σκέφτεται... και μετά να πράττει.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο Α.Ο. Ερμιόνης αντιμετώπισε τη Μπουμπουλίνα εκτός έδρας, στο γήπεδο της Ερμιόνης. Το κλειστό της Ερμιόνης που παραχωρείται στην ομάδα των Σπετσών για να έχει έδρα μια και είναι υποχρεωτικό οι αγώνες της κατηγορίας να διεξάγονται σε κλειστά γυμναστήρια και όχι σε ανοιχτά της γειτονιάς.

Η διαφορά δυναιμκότητας των 2 ομάδων ήταν λίγο-πολύ γνωστή, ειδικά τη φετινή χρονιά.  Λέμε τη φετινή,  αν και όλα τα προηγούμενα χρόνια,  ακόμα και όταν ο Α.Ο.Ε. δεν ήταν τόσο δυνατός όσο αυτη΄τη χρονιά, από τη Μπουμπουλίνα δεν έχανε... Πόσο μάλλον φέτος, με την ομάδα της Ερμιόνης να έχει παρουσιάσει μια πολύ καλή εικόνα και να δείχνει ανίκητη στην πρώτη φάση του 2ου ομίλου.
Δεν ξέρουμε αν ξεκινάει από τις ήττες των περασμένων ετών, από τις συρράξεις προηγούμενων αγώνων, από το αντιαθλητικό και βρώμικο παιχνίδι που επιστρατεύουν κάποιοι παίκτες των Σπετσών απέναντι στην Ερμιόνη, ξέρουμε όμως παρακολουθώντας την κατηγορία τόσα χρόνια, ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο απέναντι στον Α.Ο.Ε.

Η εμμονή, που είναι γνωστή και ως κόμπλεξ, είναι κάτι που δεν ελέγχεται δυστυχώς. Kατορθώνουν 2/3 κομπλεξικοί να διαλύουν ΟΛΑ τα παιχνίδια ανάμεσα στις 2 ομάδες με το χειρότερο μάλιστα τρόπο.

Αρχικά τους έφταιγε ο Κοντογιάννης. Η αλήθεια είναι οτι σε όλους φταίει κάποιος που σε ρυθμό ρελαντί   φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 30 πόντους, μαζεύει άπειρα ριμπάουντ και τρώει συνεχώς ξύλο από τους ανίκανους να τον αντιμετωπίσουν αντίπαλους ψηλούς...
Τους ψηλούς που πρωτοστάτησαν κι ενώ το παιχνίδι παιζόταν εμφανίστηκαν με την ανοχή των διαιτητών που απλά "δεν είδαν" μπροστά στον πάγκο του Α.Ο.Ε βρίζοντας τον προπονητή της Ερμιόνης με το χειρότερο τρόπο.  Με 30 δευτερόλεπτα να απομένουν και με τη διαφορά στο +22 εκείνη τη στιγμή. Μιζέρια? Όχι. Κακία? Αποκλείεται. Το αναφέραμε και πριν... ΚΟΜΠΛΕΞ.
Άνθρωποι που αρνούνται να παραδεχτούν ότι δε μπορούν πλέον να αγωνιστούν ούτε στο ομολογουμένως και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χαμηλό επίπεδο της Α2 ΕΚΣΑΚ, δημιουργούν αυτά τα προβληματα.  Ανθρωποι (και δε λέμε αθλητές γιατί αυτός ο όρος απαιτεί συγκεκριμένες συμπεριφορές και κυρίως παιδεία που ΔΕΝ υπάρχει ούτε για δείγμα σε πολλούς) που συνεχίζουν να παίρνουν τις θέσεις άλλων παιδιών απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Αυτοί είναι που όταν κάτι εντός αγώνα δεν πάει όπως το έπαιζαν την προηγούμενη μέρα στο playstastion, βρίζουν, χτυπάνε αντιαθλητικά εκτός φάσης όπως έγινε άπειρες φορές το Σάββατο, τρέχουν να κάνουν τους τσαμπουκάδες στην εξέδρα, σε αντίπαλους πάγκους, στους διαιτητές.

Αυτοί οι άνθρωποι απλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ. Κάνουν κακό στο αθλημα, στην κοινωνία. Διώχνουν παιδιά από το γήπεδο αντί να τα τραβάνε. Παίρνουν στο λαιμό τους τις προσπάθειες και τον ιδρώτα των συμπαικτών τους που αγωνίζονται για το καλύτερο, για το χόμπι τους, για την παρέα τους, για τον τόπο τους. Διώξτε τους μόνοι σας λοιπόν αγαπητοί παίκτες/προπονητές/διοίκηση της Μπουμπουλίνας. Είναι κρίμα η εικόνα σας να στιγματίζεται από ανθρώπους που δεν είναι άξιοι να  παίξουν μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο, που πάνε την ομάδα και την προσπάθεια των υπολοίπων πίσω, που είναι αρνητικοί στο σύνολο.
Αγωνιστικά δεν υπάρχουν πολλά:

Τραγική εμφάνιση από τον Α.Ο.Ε., άπειρα λάθη, κακή άμυνα. Διασωθέντες οι Μαγδαλινός, Κοντογιάννης και Γκολέμης, με το Δεβελέκο επίσης θετικό. 

Προχωράμε κι ελπίζουμε το επόμενο παιχνίδι απέναντι στη Δόξα το επόμενο Σάββατο να επαναφέρει την ομάδα μας στο σωστό και γνωστό της ρυθμό που θα τη βοηθήσει να αποδώσει το όμορφο μπάσκετ που μας έχει συνηθίσει. Αυτό ενδιαφέρει άλλωστε και τους περισσότερους στην Ερμιόνη περισσότερο κι από το αποτέλεσμα.

Α.Ο.Ε.(Σκορδής Ι.): Δαγρές, Φασιλής 2, Ζάννος 4, Μαγδαλινός 14(1),  Γκολέμης 24(1), Τσαμαδός, Γανώσης, Δεβελέκος 14, Μήτσου 2, Κοντογιάννης 30, Δάγκλης 2, Παλυβός 6

24 σχόλια:

  1. τον ΔΕΒΕΛΕΚΟ γιατι δεν τον γραψατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den ginetai na tous diwksoun giati pigazoun apo tous idious k ola ginontai me tin anoxi tous! tous ponaei fainetai pou xanoun exontas k olo to prwhn kranidi..apla me 40rides kompleksikous den kerdizeis!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pio develeko re to palto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κρανιδι παντα ηταν πολυ πιο μπροστα απο την ερμιονη!εκει εκει στο β τοπικο!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sta 2 entos edras mats tou AO Kranidiou pistevo oti den einai eikona omadas auti!!!Prepei na ginei agonas metaxi twn 2 omadon gia na doume filarako poios einai kaliteros fetos.
    Kourasan oi idioi paiktes tosa xronia kai i karamela tis diaitisias meta apo kathee itta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sas vlepo pali sthn idia katigoria!!!!!!!!
    kai toy xronou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala nai panta xanate re kranidiwtes se paidika efivika ti milate!!!!!tha sas doumekai sto antriko!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kai pou xaname t ginotan???...mhpws kanate kai poreia...sto adriko kalutera na mhn milate....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. giati eseis exete kanei kamia poreia??? e kranidiwtes!!!!!!??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. expoume parei prwta8lhma efhvwn prin 3 xronia!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταλαβαίνετε όλοι υποθέτω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το Blog μέρος αντιπαράθεσης, ειδικά όσων ντρέπονται ή φοβούνται να δηλώσουν ποιοι είναι.

    Σχόλια συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όμως τουλάχιστον όσοι επιτίθενται σε κάποιον καλό θα ήταν να υπέγραφαν τα σχόλιά τους.

    Ανώνυμα που προσβάλλουν οποιονδήποτε θα κόβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ποσο πηγε το ξυλοκαστρο με την αρχαια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sugxarhthria sto kranidi pou kerdise tote to efiviko!!!!!!!alla den tha prepei na ksegrafoume tis nikes pou exei kanei h ermionh apenanti mas!!!!!!h ermionh panta eixe talento kai sunexizei na vgazei!!!!!!!!emeis den douleuoume polu teleutaia!!!!!!!!!!kalh poreia sthn ermionh kai makari na anevei kai na exoume ntermpi tou xronou anamesa stis 2 omades!!!!kai molis teleiwnei o agwnas opoios kerdizei tha kernaei ton allo!!!!!!!afou me ta pio polla paidia eimaste filoi!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παλι με το ξυλοκαστρο θα παιξουμε??κανονιστε να χασετε παλι καμια βολη εεε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σατο=κοντογιαννης
    νικολας=γκολεμης
    τεπιτς=μαναριωτης
    παπαμακαριος=φασιλης
    τεοντοσιτς=ζανος
    μαυροκεφαλιδης=δεβελεκος
    βασκεθ=γανωσης
    σχορτσιανιτης=σοφοκλης
    καμπεθας=θυμιος
    κασελακης=δαγκλης
    φωτσης=παλυβος
    παππας=κοτσοβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sugxarhthria kai sthn ermionh kai sti kranidi pou antistekontai sto nauplio kai sto argos!!!!tou xronou mazi oloi sthn a1 kai nterpmi megala!!!!!!me entash alla xwris tsakwmous!!!!kai as kerdisei o kaluteros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. α και ξεχασα κοουτσ!!!!!στουσ παιχτες που εβαλα
    σφαιροπουλος=σκορδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο κοντογιαννης μπορει να μαρκαρει οποιονδηποτε παικτη στην α2 κατηγορια!!!!!!!για αυτο και το πρωταθλημα θα ερθει στην ερμιονη!!!!!!το μονο που φοβαμαι ειναι οι απουσιες!!!!!!ελπιζω να γυρισει ο μαναριωτης!!!!!!α και για τον γκολεμη κατι!!!!!!μηπως θα πρεπει να παιζει πλειμεκερ!!!!!!!!???????ε κοουτς!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. οι αλλοι ομιλοι τι λενε εχει κανεισ απο εκει αξιολογη ομαδα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή