Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Α.Ο. Ξυλοκάστρου - Α.Ο. Ερμιόνης 67 - 72

Θα μπορούσαμε να πούμε για νικηφόρο σερί της ομάδας μας μετά τη νίκη του Σαββάτου, αν τα αποτελέσματα της 1ης φάσης είχαν κάποια σημασία για τη βαθμολογία της 2ης. Δεν έχουν όμως. Στη 2η φάση της φετινής Α2 ΕΣΚΑΚ, μέσα από την οποία θα καθοριστεί το ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στη μεγαλύτερη κατηγορία, και οι έξι ομάδες του ενός πλέον ομίλου ξεκίνησαν το Σάββατο από την ίδια αφετηρία. Ένα καινούργιο πρωτάθλημα ουσιαστικά, 10 αγωνιστικών, ένα καλύτερο πρωτάθλημα από την παρωδία της πρώτης φάσης, τουλάχιστον για τον όμιλο της Ερμιόνης που μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη.

Το Ξυλόκαστρο και η Αρχαία Κόρινθος από τον 1ο όμιλο, η Ερμιόνη και η Μπουμπουλίνα από το 2ο και ο Ατρέας με τον Πήγασο από τον 3ο όμιλο, είναι οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος που ξεκίνησε το Σάββατο στις 22 Ιανουαρίου. Όλες οι ομάδες έχουν ένα κοινό στόχο, την άνοδο.

Το σίγουρο ήταν από την αρχή ότι θα βλέπαμε καλύτερο μπάσκετ σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Αργότερα μάθαμε ότι στην 1η αγωνιστική θα αναμετρηθούν οι 2 κορυφαίες και αήττητες ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου. Ξυλόκαστρο και Ερμιόνη λοιπόν, σε ένα παιχνίδι που αρκετοί περίμεναν πριν καν το ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Το γιατί το απέδειξαν οι 2 ομάδες το Σάββατο στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γυμναστήριο του Ξυλοκάστρου.

Με σαφέστατη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού μια και στον 2ο όμιλο-παρωδία της πρώτης φάσης πιο πολλά ήταν τελικά τα ρεπό από τους αγώνες, η ομάδα της Ερμιόνης είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά και την απραξία. Οι τελευταίες προπονήσεις της ομάδας μας ήταν καλές, το κλίμα όπως καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς υποδειγματικό και έμενε να δούμε τις αντιδράσεις της ομάδας μας σε ένα πραγματικά δυνατό παιχνίδι, αντιδράσεις οι οποίες αποδείχθηκαν εξαιρετικές.

Το κλειστό του Ξυλοκάστρου ήταν γεμάτο από φίλους της τοπικής ομάδας, όμως και αρκετοί φίλοι της Ερμιόνης ακολούθησαν την αποστολή κι έτσι το παιχνίδι θύμιζε ένα πραγματικό ντερμπι με ένα γήπεδο γεμάτο και μια ατμόσφαιρα εντυπωσιακή.

Το ξεκίνημα για τον Α.Ο. Ερμιόνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδανικό. Φάσεις βγαλμένες από άλλες κατηγορίες με το Μαναριώτη να ξεκινάει εντυπωσιακά με τρίποντο στην 1η φάση και εντυπωσιακό τελείωμα με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό στη 2η, έφεραν την ομάδα μας γρήγορα μπροστά στο σκορ. Όλοι ήξεραν ότι το παιχνίδι έχει πολύ δρόμο μπροστά όμως και επιβεβαιώθηκαν από το γρήγορο come back του Α.Ο.Ξ. που όχι μόνο πλησίασε, αλλά και προηγήθηκε με 9 πόντους στα μέσα του 1ου δεκαλέπτου, τη στιγμή που ο Γκολέμης κάθισε από νωρίς στον πάγκο με 3 φάουλ (2 επιθετικά). Ο εκνευρισμός ποτέ δεν κάνει καλό σε τέτοια παιχνίδια, έκανε όμως την εμφάνισή του με αποτέλεσμα οι παίκτες του Α.Ο.Ε. να δεχθούν τεχνικές ποινές (5 στο σύνολο) οι οποίες έκαναν το έργο της ομάδας ακόμα πιο δύσκολο. Με κάποιες σωστές επιλογές, η διαφορά μειώθηκε στουσ 5 και το 1ο δεκάλεπτο έληξε με τον Α.Ο.Ξ. να προηγείται με 19-14, ενώ στην κερκίδα επικρατούσε πανικός από τον κόσμο των 2 ομάδων.

Οι μεγάλες ομάδες ξεπερνούν ακόμα και τις δικές τους βεβιασμένες και λάθος αντιδράσεις όμως και αυτό έκανε η Ερμιόνη στο 2ο δεκαλεπτο, ανατρέποντας τη διαφορά και φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα της δείχνοντας το χαρακτήρα της ομάδας στα δύσκολα, μια και μέχρι εκείνη τη στιγμή, ποτέ δεν είχε πιεστεί από κανέναν αντίπαλο και σε κανέναν αγώνα. Το επιμέρους 12-21 του 2ου δεκαλέπτου έστειλε την Ερμιόνη στα αποδυτήρια προηγούμενη με διαφορά 4 πόντων (31-35) με τους παίκτες μας να έχουν πλέον καταλάβει ότι το παιχνίδι εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους.

Τα νεύρα και κάποιες αντιδράσεις των παικτών και των 2 ομάδων και κυρίως του Α.Ο.Ε. ευτυχώς δεν κόστισαν στην ομάδα μας που δεχόμενη άλλη μια τεχνική ποινή είδε τη διαφορά των 9 πόντων που είχε δημιουργήσει να εξανεμίζεται και το Ξυλόκαστρο να είναι έτοιμο να γυρίσει για μία ακόμα φορά το παιχνίδι. Οι παίκτες του Α.Ο.Ε. με τον Γκολέμη να ευστοχεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου, το Μαναριώτη να συνεχίζει το παιχνίδι ακριβώς όπως το ξεκίνησε, το Μαγδαλινό να παίζει με "ενάμισι" πόδι και να είναι πολύ παραπάνω από θετικός και το Γανώση να δείχνει σε όλους τι μπορεί να σημαίνει η λέξη "βελτίωση" δημιουργώντας εξαιρετικές φάσεις σε άμυνα και επίθεση, κατάφεραν να αυξήσουν για ένα ακόμα ακόμα πόντο τη διαφορά τους, διαφορά η οποία διατηρήθηκε μετά το ισόπαλο 4ο δεκάλεπτο (19-19) και οδήγησε στο τελικό 67-72.

Τι θα πρέπει να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι? Αρχικά ότι καμία από τις 2 αυτές ομάδες δεν πρέπει και δεν αξίζει να αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΚ, μια κατηγορία στην πρώτη φάση της οποίας οι μισές ομάδες δεν κατεβαιναν καν να αγωνιστούν. Ξυλόκαστρο και Ερμιόνη συνέχισαν μια παράδοση καλών και "μπασκετικών" μεταξύ τους παιχνιδιών, δείχνοντας σε όλους ότι το μπάσκετ υπάρχει ακόμα και στο Β' τοπικό Αργολιδοκορινθίας.

Στη συνέχεια, ο κόσμος. Ο κόσμος που γέμισε την έδρα του Α.Ο.Ξ, με τους φίλους και των 2 ομάδων να αποζημιώνονται από το θέαμα και το σασπένς του αγώνα σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών στην κατηγορία κι ελπίζουμε ένα παιχνίδι που θα γίνει αφορμή να βλέπουμε όλα τα γήπεδα της 2ης φάσης γεμάτα, κάθε Σάββατο.

Συγχαρητήρια στο Ξυλόκαστρο που για μια ακόμα χρονιά δείχνει πως είναι από τις πιο μπασκετικές ομάδες των τοπικών κατηγοριών. Συγχαρητήρια σε όλη την ΟΜΑΔΑ της Ερμιόνης, που έφτασε στη νίκη παίρνοντας βοήθεια από όσους αποτελόυν μέλη της, από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, που δεν αγωνίστηκαν, όσους ήταν εκτός αποστολής αλλά βοηθάνε στις προπονήσεις, προπονητή, διοίκηση και το σημαντικότερο όλων τον κόσμο που ελπίζουμε να παραμείνει δίπλα στην ομάδα βοηθώντας τη να πετύχει το μεγάλο της στόχο, κάτι που όπως αποδείχθηκε από την 1η αγωνιστική, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Εννέα παιχνίδια ακόμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με το επόμενο για τον Α.Ο.Ε. το επόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου εντός έδρας με αντίπαλο τον Ατρέα που ηττήθηκε στην 1η αγωνιστική στην παράταση από τον επίσης πολύ δυνατό Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου.

Περιμένουμε ένα γήπεδο γεμάτο, για μια μπασκετική μέρα όπου στο κλειστό της Ερμιόνης στις 15:00 η Μπουμπουλίνα υποδέχεται το Ξυλόκαστρο, στις 17:00 και στα πλάισια της Α1 κατηγορίας το Κρανίδι υποδέχεται τη ΓΕΑ και την ημέρα κλείνει το παιχνίδι του Α.Ο.Ε. με τον Ατρέα στις 19:00.

Οι πόντοι του Α.Ο.Ε (Σκορδής Ι.): Δαγρές, Φασιλής, Ζάννος 5(1), Μαναριώτης 18(2), Γκολέμης 20 (4), Μαγδαλινός 8, Δεβελέκος, Γανώσης 13, Κοτσοβός, Κοντογιάννης 8, Μήτσου, Παλυβός

18 σχόλια:

  1. οοοοο το λιμανι της ερμιονης ειναι βαθυ στο ξυλοκαστρο πηγαμε για την νικη αυτη που μας εφερε ξανα στην κορυφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5 texnikes poines??? poioi eiste??? oi DETROIT PISTONS??? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαταρχιν συγχαρητηρια για την ομαδα του ΑΟΕ και τη νικη της!Το σιγουρο ειναι πως μεσα απο αυτη τη δευτερη φαση οποια ομαδα καταφερει και παρει την ανοδο πραγματικα θα την αξιζει και για μενα προσωπικα,αν και αγωνιζομαι σε αλλη ομαδα,φετος ειναι το πιο ελκυστικο πρωταθλημα οσων ετων μπορω να θυμηθω.Ευχομαι στις ομαδες καλη επιτυχια,χωρις τραυματισμους...και ραντεβου απο κοντα την 5η αγωνιστικη,να παιξω κι εγω αντιπαλος με την ομαδα του ΑΟΕ και να συναντησω παλιους φιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Euxaristoume, sas perimenoume! Savvato ti wra paizete me Pigaso??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. h fetinh omada ths ermionhs einai isws h pio demenh omada pou exoume dei ta teleutaia xronia sthn ermionida se ola ta athlimata!!!!tetoious sumpaiktes tha ithelan na exoun oloi!!!rixnoun ton egwismo tous kai paizoun gia thn omada!!!!!gia auto mas aresei kai gia auto to logo tha anevei!!ZANNOS APLA PANTA THETIKOS(KOLLHTOS)!!!!FASILHS ARXHGOS ME OLH TH SHMASIA THS LEKSHS!!!THUMIOS HREMH UPERDUNAMH!!!ANASTASHS ROLISTAS POLUTELEIAS ME THN KALH ENNOIA (H KLIKA MOU)!!!!SOULHS APO ALLES KATHGORIES!!!!!KONTOGIANNHS PANTAXOU PARWN KAI TA PANTA PLHRWN!!!!!!!!MANARIWTHS THEAMATIKOS KAI ARPAKTIKO!!!!ALEKSHS SKULOS ME TA OLA TOU!!!PALUVOS ATHORUVOS ALLA OUSIASTIKOS!!!KOTSOVOS KAI MHTSOU TO MELLON!!!GKOLEMHS KILLER(SAROUNAS)!!!KAI O KOOUTS EINAI H PYRAMIDA THS OMADAS GIATI OSO KAI NA FAINETAI EUKOLO EINAI POLU DUSKOLO NA KOUMANTAREIS MIA FERRARI!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to pio shmantiko einai oti tou xronou to prwtathlhma tha einai to pio antagwnistiko me thn anodo sas kai mallon to pesimo tou tyrwna kai tou lewnidiou...tha einai pragmatika polu kalo!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. evgales prwtatlhth kai erixes kathgoria tous allous dio... o paul t xatapodi eisai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ο ΘΥΡΕΑΣ
    ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01/2011 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17.00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2 ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΗΡΘΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΗΓΑΣΟΣ 53-51 Το δικο σας παιχνιδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. +28 AOE. Leptomereies otan doume fylo agwna giati de thymamai akrives skor :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστουμε οταν το εχεις περασετο φιλε για να το περασουμε στην σελιδα μας.www ao-apollon-ak

    ΑπάντησηΔιαγραφή