Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου - Α.Ο. Ερμιόνης 51 - 64

Α. Ο. Ερμιόνης - 22 ΣΤΑ 22 - Α Η Τ Τ Η Τ Ο Σ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑ-Κ για την περίοδο 2010/2011 τελείωσε το προηγούμενο Σάββατο βρίσκοντας όπως όλοι ήξεραν εδώ και καιρό την Ερμιόνη στη μεγαλύτερη κατηγορία, συνοδευόμενη από ένα ρεκόρ 22 νικών σε 22 παιχνίδια στην 1η φάση και στα play offs. Ένα ρεκόρ που αποδεικνύει την ανωτερότητα της ομάδας τηε Ερμιόνης, που δεν αφήνει κανένα μα κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από φίλους/αντιπάλους και που κάνει υπερήφανους όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, παίκτες, προπονητή και διοίκηση.

Η ομάδα της Ερμιόνης παρουσιάστηκε με σημαντικότατες ελλείψεις στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και με πολλούς εφήβους στη σύνθεσή της. Δεβελέκος, Μαναριώτης και Ζάννος εκτός αποστολής, σε ένα παιχνίδι που το δυσκολότερο όλων ήταν η εύρεση κινήτρου, μια και η μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος από την 8η αγωνιστική δεν έμοιαζε ικανή να διατηρήσει σε εγρήγορση την ομάδα για τα τελευταία παιχνίδια.

Ο στόχος που είχε τεθεί όμως ήταν η άνοδος και αμέσως μετά η αήττητη πορεία. Η πίστη όλων των συντελεστών στο αήττητο σερί, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να επαναληφθεί δημιούργησε έξτρα κίνητρο στους παίκτες παρά τα κακεντρεχή σχόλια που κυκλοφορούσαν όλη την περασμένη εβδομάδα ότι η Ερμιόνη δε θα χτυπήσει το παιχνίδι, βοηθώντας ουσιαστικά τον Απόλλωνα να κατακτήσει τη 2η θέση. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε όλες τις άλλες ομάδες. Όσοι ξέρουν όμως, ήταν βέβαιοι πως "μαγειρέματα" σε παιχνίδια του Α.Ο.Ε. δε χωράνε και πως πιθανή ήττα της ομάδας θα οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε γεγονότα εντός των 4 γραμμών απέναντι σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα όπως η τελευταία αντίπαλος της Ερμιόνης.

Σφιγμένο ξεκίνημα με σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα για την Ερμιόνη το Σάββατο, που έδωσε τη δυνατότητα στο μαχητικό Απόλλωνα να βρεθεί μπροστά με 10 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και να δείξει ξεκάθαρα πως θα διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους. Τα γνωστά όπλα της ομάδας, η καλή άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ δε βρήκαν άμεση εφαρμογή αλλά με την άνοδο των Κοντογιάννη και Γκολέμη επιθετικά σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του Δαγρέ αλλά και τη βελτίωση των αμυντικών κενών που παρουσίαζε η ομάδα, το ημίχρονο έληξε με την Ερμιόνη να προηγείται με 5 και το σκορ να διαμορφώνεται στο 25-30. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Α.Ο.Ε. αν και δεν καθάρισε το παιχνίδι δε βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ και με ένα αρκετά καλό 4ο δεκάλεπτο διαμόρφωσε το τελικό 51-64, κατακτώντας το 22ο και τελευταίο ροζ φύλλο αγώνα της χρονιάς, ενώ σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του παιχνιδιού του Άστρους, ο Απόλλων κατέκτησε τη 2η θέση του ομίλου και κατ' επέκταση και του πρωταθλήματος. Σημαντικότερη όλων ήταν η θέληση όσων συμμετείχαν στην αποστολή να τελειώσουν το πρωτάθλημα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και ανεβάζοντας την ομάδα αήττητη στην Α' κατηγορία, αντιμετωπίζοντας όλα τα παιχνίδια το ίδιο σοβαρά και παρουσιάζοντας όμορφο μπάσκετ στα περισσότερα από αυτά.

Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο λοιπόν και απομένει η απονομή του επόμενου Σαββάτου στην οποία θα γίνει ξεχωριστή αναφορά τις επόμενες μέρες. Μια βραδιά που επιφυλάσσει εκπλήξεις και θα είναι ευκαιρία για όλους να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, με πολλή μουσική και events που θα οδηγήσουν στις απονομές των τμημάτων της ομάδας, μια και η επιτυχία του ανδρικού τμήματος είναι η τελευταία χρονικά αλλά όχι η μοναδική του Α.Ο.Ε. για τη φετινή χρονιά. Να θυμίσουμε ότι οι Γυναίκες κατέκτησαν την 3η θέση Αργολιδοκορινθίας, οι Παίδες τη 2η θέση Αργολιδοκορινθίας, ενώ οι Νεάνιδες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης Αργολιδοκορινθίας συνεχίζουν την εκπληκτική πορεία τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και με τα παιχνίδια τους θα κλείσουν μια 100% επιτυχημένη χρονιά για το σύλλογο, που οφείλει να στηριχτεί στις φετινές επιτυχίες και να διατηρήσει τον ίδιο ενθουσιασμό και τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια όσων περισσότερων μπορούν και θέλουν να ενισχύσουν την ομάδα.

Επειδή σε πολλούς ίσως φαίνονται υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί, τα σχόλια και η εμμονή με αυτή την ομάδα, θυμίζουμε τώρα που το πρωτάθλημα τελείωσε ότι μιλάμε για μια ιστορική ομάδα που έχει αγωνιστιέι σε εθνικές κατηγορίες, η οποία επανιδρύθηκε πριν απο 3 χρόνια. Για μια ομάδα που με άλλο όνομα, συνώνυμη του ποδοσφαιρικού μας Γ.Σ. Ερμιόνης (στον οποίο ευχόμαστε να κατακτήσει την άνοδο) περιφερόταν μάλλον άσκοπα για κάποια χρόνια στο Β' τοπικό, στηριζόμενη στη βοήθεια κάποιων φίλων που είτε αφιέρωναν χρόνο ως προπονητές, είτε αγωνίζονταν ως παίκτες. Μια ομάδα που δεν είχε καν εμφανίσεις σε κάποια παιχνίδια, που δεν υπήρχε πουθενά και ποτέ και βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο σε 4/5 άτομα, μια ομάδα χωρίς διοίκηση και χωρίς τη στήριξη κανενός, με τα παιχνίδια να πραγματοποιούνται σε άδεια γήπεδα και το χαρακτηρισμό "τραγικοί" που φέτος χρησιμοποιήσαμε από αυτό το Blog για τους αγώνες της πρώτης φάσης να είναι σχεδόν ταυτόσημος με την παρουσία της. Ό,τι πιο εύκολο θα ήταν για την πιο παλιά φουρνιά των παικτών να εγκαταλείψουν και το μπασκετικό τμήμα της Ερμιόνης να μην υπήρχε σήμερα. Κανείς δε θέλει να διασύρεται, κανείς δε θέλει να παρουσιάζει εικόνα ομάδας "χαβαλέ", κανείς δε θέλει να αγωνίζεται χωρίς κανένα στόχο και κυρίως χωρίς τη δυνατότητα να παρουσιάσει καλό μπάσκετ.

Όλα αυτά άλλαξαν τα τελευταία 3 χρόνια, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως η διοικητική σταθερότητα είναι το παν για κάθε σωματείο. Η ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή, τα τμήματα υποδομής άρχισαν να λειτουργούν σωστά και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Όλες οι ομάδες πρωταγωνίστριες, με τις επιτυχίες της φετινής χρονιάς να δείχνουν το πόσο καλή δουλειά κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα έτσι ώστε να είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να μιλάμε για γιορτές και απονομές αλλά το σημαντικότερο, για μια μεγάλη παρέα που κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα έχοντας τον κόσμο κοντά της, έχοντας να επιδείξει άψογες συμπεριφορές των στελεχών της και τελικά έχοντας πετύχει το στόχο της, που ήταν η σωστή λειτουργία, το καλό κλίμα και το όμορφο μπάσκετ. Αυτά την οδήγησαν στην άνοδο και αυτά θα γιορτάσουμε το Σάββατο στο κλειστό της Ερμιόνης.

Ραντεβού στο κλειστό λοιπόν γύρω στις 17:30 αν και θα ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα διεξαγωγής. Μαθαίνουμε ότι ετοιμάζονται διάφορα καινούργια plays από τους προπονητές των 2 ομάδων (άσπρων και μπλε), αλλά και από και από τους διαιτητές με τις εκπλήξεις να συνεχίζονται και στις συμμετοχές. Θα ακολουθήσει party για την άνοδο, με την παρουσία της κούπας αδιαπραγμάτευτη - λεπτομέρειες σύντομα.

Κλείνοντας, να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στον αρχηγό της ομάδας μας που έγινε μπαμπάς την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μελλοντικός αρχηγός του Α.Ο.Ε. αν και μικρός ακόμα για να συμμετάσχει στο ανδρικό τμήμα, ετοιμάζεται να πάρει το περιβραχιόνιο μετά από κάποια χρόνια και να οδηγήσει την ομάδα σε αντίστοιχες επιτυχίες!

Χρήστο - Μαρίνα να σας ζήσει!!

Α.Ο. Ερμιόνης (Σκορδής Ι.): Δαγρές 18(1), Δημαράκης 5, Μπουρίκας, Μήτσου Π., Γκολέμης 13, Μαγδαλινός, Δάγκλης 2, Μήτσου Τ. 2, Κοντογιάννης 19(2), Κοτσόβός, Γανώσης 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου