Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

A.O. Eρμιόνης

Καθυστερημένα, αλλά πάλι εδώ.

Νέα χρονιά, νέα κατηγορία, νέα πρόσωπα, αρκετές αλλαγές. Η φετινή εικόνα του Α.Ο.Ε. θα είναι διαφορετική και όλοι ελπίζουμε ότι θα αλλάξει κι άλλο προς το καλύτερο.

Ήδη οι 2 πρώτες αγωνιστικές τις φετινής περιόδου της Α1 ΕΣΚΑΚ αποτελούν παρελθόν και οδεύουμε προς την 3η το επόμενο Σάββατο. Θα ξεκινήσουμε από τα πιο πρόσφατα όμως, γιατί δε μπορεί να αναφερθεί στο τέλος του ποστ η 2η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑΚ Νεανίδων από τον Α.Ο. Ερμιόνης. Μεγάλη επιτυχία, που δείχνει πως η περσινή πορεία της ομάδας ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και όχι απλά ένα τυχαίο γεγονός. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στα κορίτσια και καλή συνέχεια στους αγώνες του Γυναικείου τμήματος.

Το Ανδρικό τμήμα, μετά την ξέφρενη περσινή πορεία που οδήγησε την ομάδα αήττητη στη μεγαλύτερη κατηγορία, ξεκίνησε αντιμετωπίζοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, μη μπορώντας καλά καλά να συμπληρώσει ομάδα για οικογενειακά διπλά. Οι αποχωρήσεις, οι απεργίες, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κάποιων παικτών δε βοήθησαν στο να γίνει η δουλειά που έπρεπε με αποτέλεσμα να ξέρουμε εκ των προτέρων ότι η ομάδα δε θα είναι αγωνιστικά έτοιμη στο ξεκίνημα της φετινης χρονιάς. Θυμίζουμε ότι μετά την λήξη του δανεισμού και τελικά την αποχώρηση του Κοντογιάννη που επέστρεψε στον Α.Ο. Κρανιδίου, αλλά και τις αποχωρήσεις των Φασιλή και Ζάννου που ήταν γνωστές από το τέλος της χρονιάς, η ομάδα ενισχύθηκε στο "4" με την έλευση του Κοσιώρη από τη Γ.Ε.Α., στον άσσο με την επιστροφή του Στάικου μετά από ένα χρόνο απουσίας από την ομάδα, ενώ φυσικά παρέμειναν στην ομάδα οι Γανώσης, Γκολέμης, Μαναριώτης, Σμάνης, ο αρχηγός πλέον Δεβελέκος και τα υπόλοιπα παιδιά. Αξιοσημείωτη για τη γραμμή των ψηλών αλλά και για τη λειτουργία της ομάδας γενικότερα είναι η επανένταξη του Γανώση Ν. που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και πάντα ήταν κοντά στην ομάδα, ακόμα κι από μακριά, αλλά και του Παπαφράγκου.

Κοντά τους, περιμέναμε κι ακόμα περιμένουμε την παρουσία των "μικρών", που σε αρκετές περιπτώσεις πέρσι απέδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν. Το στοίχημα είναι το κατά πόσο θα μπορέσουν να συνδυάσουν σχολείο και προπόνηση, αν και οι ώρες που απαιτούνται δεν είναι ιδιαίτερα πολλές ώστε να τους απασχολήσουν σημαντικά. Ισχύει όπως παντού κι εδώ το "όποιος θέλει μπορεί", όπως όμως ισχύει και το "πρώτα οι σπουδές και μετά το μπάσκετ". Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει ποιο του ταιριάζει, σε τι και πώς μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η προετοιμασία ήταν σαφώς ελλειπής καθώς η ομάδα δε μπόρεσε να μαζευτεί για διάφορους προσωπικούς κι επαγγελματικού λόγους όπως ήδη είπαμε, η κλήρωση μας έφερε
απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην 1η αγωνιστική και η πρώτη παρουσία του Α.Ο.Ε. στην Α1 κάθε άλλο παρά θετική ήταν.. Εύκολη ήττα - διασυρμός μπροστά στον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την ομάδα στο ξεκίνημά της, απέναντι σε ένα πολύ δυνατό και ακόμα πιο έτοιμο αντίπαλο, που με βάση και τα δείγματα της 2ης αγωνιστικής έχει θέσει πολυ υψηλούς στόχους δείχνοντας από νωρίς ότι θα είναι ένα από τα "αφεντικά" της κατηγορίας. Η ήττα από το Λεωνίδιο βαριά, χειρότερη όμως από αυτή αλλά και από την πολύ μεγάλη διαφορά των 40 πόντων (52 - 92 τελικό σκορ), ήταν η εικόνα της ομάδας. Έχουμε πει άπειρες φορές πως αν η ομάδα παρουσιαστεί όπως οφείλει, με ένα πλάνο και με υπομονή, πάθος και διάθεση, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο. Οι πολυ σημαντικές απουσίες των Δεβελέκου, Γανώση Ν. (αποκλεισμένοι λόγω απεργιών), Κοσιώρη (τιμωρημένος) και η ανετοιμότητα των περιφερειακών μας που λόγω υποχρεώσεων δεν είχαν ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα των προπονήσεων, σε συνδυασμό με τη δυναμική του αντιπάλου οδήγησαν σε ένα πολυ κακό αποτέλεσμα αλλά κυρίως σε μια τραγική εμφάνιση.

Μονόδρομος λοιπόν η νίκη για την ομάδα μας στη 2η αγωνιστική εκτός έδρας απέναντι στα Μέθανα, μια νίκη που ήρθε δύσκολα μετά από ένα κακό 1ο ημίχρονο και μια σωστή αντίδραση στο 2ο, διορθώνοντας κάπως τις κακές εντυπώσεις και κυρίως δίνοντας χρόνο για ανασύνταξη, για προπονήσεις με την ομάδα πλήρη και φυσικά την απαιτούμενη ηρεμία καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα δεν έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες στιγμές κατά την περσινή πορεία της, κάτι που αποτελεί στοίχημα όσον αφορά τις αντιδράσεις παικτών, προπονητή και διοίκησης υπό πίεση. Το να είμαστε ενωμένοι και ψύχραιμοι στα δύσκολα, να προσπαθούμε να συνεργαστούμε και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις είναι φυσικά πολύ πιο δύσκολο όταν η ομάδα κυνηγάει, παρά όταν ξέρει πως τελικά θα κερδίσει λόγω της φανερής ανωτερότητάς της, ακόμα κι αν το παιχνίδι δεν πάει καλά. Το καλό κλίμα και ο σεβασμός έκαναν αυτή την ομάδα να επιβιώσει όλες τις χρονιές, εύκολες και δύσκολες, αυτά θα την οδηγήσουν και φέτος.

Μέχρι στιγμής η ενημέρωσή μας κάνει λόγο για παρουσία ολων των παικτών στο επόμενο παιχνίδι, με μόνη απουσία αυτή του Κοσιώρη που υπολογίζεται από την 4η αγωνιστική.
Α.Ο. Ερμιόνης - Τήρων ΑΣ το Σάββατο στις 17:00 με σημαντικότερο στοίχημα για την ομάδα μας την καλή εμφάνιση που θα διαγράψει στο μυαλό όσων την παρακολούθησαν την τραγική εκκίνηση της χρονιάς, και θα δώσει τη 2η νίκη στον Α.Ο.Ε. στη φετινή του προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο ο κόσμος να αφιερώσει ένα Σαββατιάτικο απόγευμα στο μπάσκετ, καθώς ακολουθεί στις 19:30 το επίσης πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι του Α.Ο. Κρανιδίου με τα Μέθανα.

Καλή μπασκετική χρονιά σε όλους, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς και ένα ακόμα μπράβο στα κορίτσια του Α.Ο.Ε, στη διοίκηση και τον προπονητή για τη 2η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος Νεανίδων ΕΣΚΑΚ.


1 σχόλιο:

  1. ΜΕΘΑΝΑ – ΕΡΜΙΟΝΗ 55-60
    Την πρώτη νίκη έκανε η Ερμιόνη και μάλιστα εκτός έδρας μέσα στην Κόρινθο,επί των Μεθάνων με 60-55, αν και χωρίς τον Χρήστο Κοσιωρη που εκτίει ποινή από πέρυσι.
    Τα δεκάλεπτα 21-18 14-8 ( ημίχρονο 35-26 0 6-21 14-13
    ΜΕΘΑΝΑ ( Μουράτογλου): Ψαρρός 6, Χαριτόπουλος, Μενδρινός 9 (1), Παπαμιχαλόπουλος, Κυριάκος 2, Καριώτης 16, Τουμπανιάρης Π.4, Τουμπανιάρης Τ., Χαριτόπουλος Σ.4 Γκιώνης 12 (2).
    ΕΡΜΙΟΝΗ ( Σκορδής ): Δημαράκης, Μαναριώτης 16 (2), Γκολέμης 25 (5), Δεβελέκος 4, Γανώσης Σμανης 2, Στάικος 6, Γανώσης Ν.2

    ΑπάντησηΔιαγραφή