Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Α.Ο. Κρανιδίου - Α.Ο. Ερμιόνης 53-55

Μεγάλες εμφανίσεις και κατά συνέπεια μεγάλες νίκες για τον Α.Ο. Ερμιόνης στις 3 τελευταίες αγωνιστικές, καθώς μετά τις συνεχόμενες νίκες απέναντι στη Γ.Ε.Α. και την Αρχαία Κόρινθο, τριπλασίασε το σερί τον επιτυχιών απέναντι στον Α.Ο. Κρανιδίου δείχνοντας πως αν και νεοφώτιστη, η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική και στη μεγαλύτερη κατηγορία παρά το ασταθές ξεκίνημά της.

Τοπικό ντέρμπι για τις 2 ομάδες που έχουν κοινή έδρα το κλειστό της Ερμιόνης το οποίο γέμισε ασφυκτικά από φίλους της Ερμιόνης και του Κρανιδίου καθώς οι 2 ομάδες είχαν χρόνια να βρεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι μια που δεν αγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία. Γηπεδούχος το Κρανίδι, φιλοξενούμενη η Ερμιόνη.

Πριν από το παιχνίδι ήδη ήταν γνωστό πως η ομάδα του Κρανιδίου είναι αρκετά πιο έμπειρη και με μεγαλύτερο βάθος. Σε αυτά ο Α.Ο.Ε. έπρεπε να αντιπαρατάξει το πάθος των παικτών του και την αναμφισβήτητη ποιότητα κάποιων εξ' αυτών.

Σύνθετη άμυνα από την αρχή για τον Α.Ο.Ε. η οποία βραχυκύκλωσε τους παίκτες του Κρανιδίου επιτρέποντάς τους να πετύχουν μόλις 6 πόντους στην πρώτη περίοδο. Στο ίδιο διάστημα η Ερμιόνη πέτυχε 14 με το Δεβελέκο να κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα ερχόμενος από τον πάγκο μετά από απουσία τριών εβδομάδων και να βοηθάει σημαντικά με πολλά ριμπάουντ και ασίστ. Το 6-14 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 8-22 με τρίποντο του Γκολέμη μετά από ένα μικρό ξέσπασμα της Ερμιόνης ενώ το Κρανίδι ακόμα έψαχνε τρόπους αντίδρασης στις άμυνες ζώνης του Σκορδή. Ο ενθουσιασμός πολλές φορές είναι ίδιος ή και χειρότερος από τον πανικό και την απογοήτευση όμως και όταν έχεις απέναντί σου ομάδες σαν τον Α.Ο.Κ. πρέπει να παραμένεις συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι πολύ βιαστικές επιθέσεις του Α.Ο.Ε. δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα εκτός από το να δώσουν την ευκαιρία στους έμπειρους παίκτες του Κρανιδίου να μειώσουν μια και ήταν δεδομένο ότι η κάκιστη επιθετική επίδοση του 1ου δεκαλέπτου δε μπορούσε να επαναληφθεί. Παρόλα αυτά, το ημίχρονο έκλεισε με την Ερμιόνη να προηγείται με 5 πόντους (17-22) και όλα έδειχναν πως το 2ο ημίχρονο που θα ακολουθούσε θα ήταν συγκλονιστικό.

Κατά τη διάρκεια του 3ου δεκαλέπτου δεν άλλαξαν πολλά, εκτός από την ελαφρώς πιο ώριμη επιθετική λειτουργία της Ερμιόνης που οδήγησε και πάλι σε αύξηση της διαφοράς καταλήγοντας στο 28-37 στο 30'. Όποιος νόμιζε ότι τα πράγματα είχαν μπει σε μια σειρά έκανε τεράστιο λάθος, μια και το παιχνίδι απλά ξεκίναγε.

Τέταρτο δεκάλεπτο με την Ερμιόνη να προηγείται κι ενώ ο αγώνας πλησίαζε προς το τέλος, όλοι περίμεναν ποια θα ήταν η αντίδραση του Κρανιδίου, ειδικά μετά την αποβολή με 5ο φάουλ του πρώτου σκόρερ της ομάδας Κοντογιάννη που αποχώρησε με 14 πόντους (1 τρίποντο) και έχοντας κάνει πάρα πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και ριμπάουντ, επιθετικά και αμυντικά. Ένα καλάθι του Καπόγιαννη και αμέσως ένα κλέψιμο και καλάθι από τον ίδιο μείωσαν τη διαφορά κι ενώ τα χρονικά περιθώρια στένευαν, η Ερμιόνη είχε να αντιμετωπίσει και τη φθορά καθώς με σαφώς λιγότερες λύσεις από τον πάγκο και με τα φάουλ να αυξάνονται, χρειαζόταν καθαρό μυαλό και ωριμότητα μέχρι το τέλος.

Η άμυνα που είχε δουλέψει υποδειγματικά μέχρι εκείνο το σημείο, παρουσίασε σε δύο περιπτώσεις κενά με αποτέλεσμα να δεχθεί 2 τρίποντα και ένα δίποντο δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στο Κρανίδι με 5 πόντους ένα λεπτό πριν το τέλος, προβάδισμα αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό μετά από τέτοια ανατροπή. Το +8 είχε γίνει -5 για τον Α.Ο.Ε. που έβλεπε τη νίκη να απομακρύνεται μετά απο 39 λεπτά.

Πενήντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, time out για την Ερμιόνη και μετά από ένα σχεδιασμένο play είχε φτάσει η ώρα του Μαναριώτη που ξεκίνησε καλά και όσο πέρναγε ο χρόνος τόσο βελτιωνόταν επιθετικά και αμυντικά. Η μπάλα στο πλάι για την επαναφορά και μετά τα σκριν στη γωνία στον Μαναριώτη που με κρεμασμένη άμυνα πάνω του ευστόχησε σε ένα τρίποντο που αν όχι κανείς, πολύ λίγοι μπορουν να σκεφτούν έστω ότι θα επιχειρήσουν σ'αυτές τις κατηγορίες... Τεράστιο σουτ που βρήκε στόχο, επαναφορά για το Κρανίδι με τη διαφορά στους 2 και κλέψιμο από (ποιον άλλο) το Μαναριώτη που κέρδισε φάουλ και ευστόχησε και στις 2 βολές φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. 53-53 με την άμυνα της Ερμιόνης να θυμάται τις καλές της στιγμές και μετά το αμυντικό ριμπάουντ έμενε χρόνος για μια επίθεση. Είχε έρθει η ώρα του αρχηγού του Α.Ο.Ε: Mετά από άστοχο δικό του σουτ στα 4 δευτερόλεπτα, ο Γανώσης παίρνοντας το επιθετικό ριμπάουντ άφησε τη μπάλα στο καλάθι του Κρανιδίου δίνοντας στον Α.Ο.Ε. μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο. Νίκη σημαντική και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά που δείχνει ότι η ομάδα έχει μπει σε μια σειρά μετά το δύσκολο ξεκίνημά της στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Δύσκολο να βρούμε κάποιον που υστέρησε από όσους αγωνίστηκαν για την ομάδα μας. Ο Γκολέμης όπως πάντα ήταν εγγύηση σε οργάνωση και εκτέλεση. Κοσσιώρης, Δεβελέκος και Σμάνης έφαγαν πολύ ξύλο κάτω από τα καλάθια και βοήθησαν σημαντικά σε άμυνα, ριμπάουντ και σκοράρισμα. Ο Παπαφράγκος σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος με πολύ πάθος και ενέργεια, ο Μαγδαλινός πάντα εκεί να βοηθήσει είτε οργανωτικά είτε εκτελεστικά με το εξαιρετικό μακρινό του σουτ. Αν πρέπει να δώσουμε σε κάποιον τον τίτλο του MVP, αυτός θα είναι ο Γανώσης λόγω του νικητήριου σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Πρέπει να θυμίσουμε όμως ξανά ότι όλο το παιχνίδι αλλά ειδικά το 4ο δεκάλεπτο που έχει κάνει ο Μαναριώτης τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, είναι βγαλμένα από μεγαλύτερη κατηγορία και σπάνια έχουμε την τύχη να βλέπουμε τέτοιες φάσεις από τέτοιους παίκτες στα τοπικά.

Ένα μπράβο θα πούμε και στους διαιτητές που στάθηκαν με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων αφήνοντας τους παίκτες να κάνουν το παιχνίδι τους χωρίς να χάσουν τον έλεγχο σε καμία στιγμή.

Για το τέλος αφήνουμε τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Τόσο οι φίλοι της Ερμιόνης όσο και του Κρανιδίου είχαν άψογη συμπεριφορα δημιουργώντας πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Κατά τη γνώμη του blog, κορυφαία ήταν η στιγμή της αποχώρησης του Κοντογιάννη με 5ο φάουλ, όταν όλη η πλευρά των φίλων του Α.Ο.Ε τον χειροκρότησε όρθια αναγνωρίζοντας τόσο την πολύτιμη προσφορά του κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς στην ομάδα όσο και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με τους πάντες στην Ερμιόνη. Ένα χειροκρότημα που συνεχίστηκε και από τους οπαδούς του Κρανιδίου στον πολυτιμότερο ίσως παίκτη της φετινής πορείας της ομάδας τους, με τον ίδιο να το ανταποδίδει.

Α.Ο. Κρανιδίου (Γκόλαντας): Αγρίμης 4, Θεοδώρου, Μητσας, Γιαννακόπουλος 3(1), Καπόγιαννης 9, Μίζης, Προσίλης Κ. 3, Προσίλης Γ. 7(1), Γκρίτσας 6, Κοντογιάννης 14(1), Ευστρατίου 2, Πουλής Γ. 6

Α.Ο. Ερμιόνης (Σκορδής): Λούζης, Λάμπρης, Μαναριώτης 19(2), Γκολέμης 18(3), Κοσσιώρης 4, Δεβελέκος 3, Γανώσης 4, Σμάνης, Μπουρίκας, Μαγδαλινός 3(1), Παπαφράγκος 4


3 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα γράψω όταν θα έχω ξανά την ευκαιρία να παρακολουθήσω παιχνίδι της ομάδας μας από κοντά όπως κάνω τόσα χρόνια αγαπημένε Αναγνώστη, που το θάρρος της γνώμης σου εξαντλείται στην ανωνυμία της υπογραφής σου... Και να θυμάσαι, κανείς δε σε υποχρεώνει να τα διαβάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kai eseis ston deutero gyro me tin ermioni na exete organosei xoroesperida...na prosexoume oloi paidia den egine tipota enas agonas einai !!!vale pago soulea!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή