Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Παιδικό Α. Ο. Ερμιόνης - Μέθανα 49 - 45

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο προπονήσεων, το παιδικό του Α.Ο.Ε. ξεκίνησε με το δεξί της υποχρεώσεις του απέναντι στα Μέθανα, στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης.


Ο αγώνας ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω της καθυστερημένης άφιξης της ομάδας των Μεθανων, με αρκετό κόσμο να συγκεντρώνεται και την Κυριακή στο κλειστό, μετά την επιτυχημένη εκκίνηση της σεζόν από τα κορίτσια το Σάββατο.


Πολύς καιρός, πολλές προπονήσεις. Αρκετά δουλεμένη ομάδα περιμέναμε να δούμε από τους πιτσιρικάδες του Α.Ο.Ε. Και το είδαμε από την αρχή του αγώνα. Πιεστικές άμυνες αλλά και αρκετά λάθη και χαμένοι αιφνιδιασμοί που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν προιόντα άγχους και απειρίας. Η εξαιρετική σωματοδομή των παιδιών της Ερμιόνης, που σε αυτή τη φουρνιά διακρίνονται για το ύψος αλλά και τη δύναμή τους σχετικά πάντα με την ηλικία τους, έκαναν τους παίκτες των Μεθάνων να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τον Α.Ο.Ε ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση. Τα πάρα πολλά κλεψίματα που δυστυχώς δεν μετουσιώθηκαν σε επιτυχημένους αιφνιδιασμούς (κάτι στο οποίο χρειάζεται δουλειά η ομάδα) αλλά και κάποιες πολύ καλές εμπνεύσεις και συνεργασίες, έδειξαν ότι ποτέ η δουλειά που γίνεται στο γήπεδο δεν πάει χαμένη. Από την άλλη πλευρά, τα Μέθανα επίσης έδειξαν κάποια πολύ καλά στοιχεία με 3-4 πολύ έξυπνες και δουλεμένες στην προπονηση συνεργασίες. Ένα μπράβο αξίζει στη διοίκηση και τον προπονητή.


Το ότι το παιχνίδι κρίθηκε τελικά με μία διαφορά 4 πόντων όμως, δεν ήταν τόσο επίτευγμα των φιλοξενούμενων όσο κακής απόδοσης του Α.Ο.Ε. στο 2ο μέρος. Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα, με κάποιες πολύ καλές εμπνεύσεις του Τσαμαδού που ξεσήκωσαν τον κόσμο, με το Δημαράκη να δείχνει ότι έχει πολύ καλή επαφή με το καλάθι σκοράροντας από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση, με όλη την ομάδα να παλεύει στην άμυνα και να τρέχει στην επίθεση, με φάσεις που δε φανταζόμασταν ότι μπορούμε να δούμε από το παιδικό τμήμα (εξαιρετικό το κόψιμο του Μπουρίκα αν θυμάμαι καλά που κακώς σφυρίχτηκε φάουλ) και με τη διαφορά να αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, η έλλειψη σοβαρότητας οδήγησε το παιχνίδι στο να γίνει αμφίρροπο και τελικά να κριθεί στις λεπτομέρειες.


Διάρκεια απαιτείται λοιπόν. Δηλαδή σοβαρότητα. Γιατί όταν η ομάδα δείχνει μέσα στο γήπεδο τι μπορεί να πετύχει, είναι κρίμα να τα χαλάει όλα λόγω έλλειψης συγκέντρωσης.


Είναι πάντως βέβαιο ότι αυτό θα βελτιωθεί με τον καιρό, μια και τα παιδιά δεν έχουν αγώνες και παραστάσεις μέσα από το τραγικά οργανωμένο τοπικό πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια άφηνε τις ομάδες του παιδικού με μόλις ένα ή δύο αγώνες όλη τη χρονιά. Φέτος ελπίζουμε ότι οι παραστάσεις και οι εμπειρίες των παίδων, σε συνδυασμό με κάποιες προπονήσεις με το αντρικό τμήμα θα δώσουν άλλη ώθηση στο παιδικό της Ερμιόνης που όχι απλά δε στερείται ταλέντου, αλλά έχει πολλά να δώσει.


Οι πόντοι του Α.Ο.Ε.: Παπαμιχαηλ, Λαμπρης, Μπουρικας 8, Τσαμαδος 8, Κοτσοβος 8, Δημαρακης 14 (1), Δαγλης 7, Τζανης 2, Μητσου Τ. 2, Δημαρακης Π, Δελιεζας, Μητσου Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου