Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Αντρικό: Α.Ο. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου - Α.Ο. Ερμιόνης 41 - 51

Τρίτος αγώνας της φετινής χρονιάς για τον Α.Ο. Ερμιόνης, που μετά την εκτός έδρας νίκη με το Χιλιομόδι αλλά και την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο που δείχνει μέχρι στιγμής αχτύπητος, επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου για να αντιμετωπίσει τον πολύ ανεβασμένο σε σχέση με τα τελευταία χρόνια Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, ο οποίος προερχόταν από ήττα την πρώτη αγωνιστική από το Ξυλόκαστρο και νίκη τη δεύτερη αγωνιστική εκτός έδρας με τις Σπέτσες.

Η ομάδα της Ερμιόνης δεν κατάφερε να παρουσιαστεί πλήρης ούτε αυτή τη φορά, αφού με την επιστροφή των Ζάννου, Φασιλή και Δεβελέκου, είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Μαγδαληνού, πάνω στον οποίο είχε στηριχτεί κατά μεγάλο βαθμό το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά και την ταλαιπωρία του Στάικου που ξεκίνησε από την Παρασκευή μια μικρή "Οδύσεια" για να παρουσιαστεί στην Κόρινθο το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς καμία προπόνηση με την ομάδα.

Στα παραπάνω προβλήματα και με τις παρουσίες στην προπόνηση της Παρασκευής να μην αρκούν ούτε για οικογενειακό διπλό, ήρθε να προστεθεί και η τουλάχιστον απαράδεκτη εικόνα του γηπέδου. Ένα γήπεδο το οποίο έχει κατασκευαστεί εξαρχής για να χρησιμοποιείται από το σχολείο, με τη διαφορά όμως ότι φιλοξενεί και 3 ομάδες (Α.Ο. Κρανιδίου, Α.Ο. Σπετσών, Α.Ο. Ερμιόνης) με τις ακαδημίες τους. Σε ένα γήπεδο λοιπόν που φιλοξενεί τόσο κόσμο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα έπρεπε να υπάρχει και μια στοιχειώδης περιποίηση, ή έστω συντήρηση. Αντί να συμβαίνει αυτό, οι μαθητές πατάνε το γήπεδο με λάσπες στα παπούτσια τους αφού κανείς δεν επιβλέπει, οι αθλητές και οποιοσδήποτε άλλος χρησιμοποιεί αυτό το χώρο πετάνε τα σκουπίδια στους κάδους, αυτοί γεμίζουν και τελικά τα σκουπίδια βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και αρκετές φορές όπως την Παρασκευή και μέσα σε αυτόν, η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί αλλά το γήπεδο δεν της ανήκει και η διοίκηση του κλειστού ή ο Δήμος ή δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος, έχουν αποφασίσει το γήπεδο να καθαρίζεται κάθε Σάββατο!!!!!!! Στην προπόνηση δηλαδή της Παρασκευής, που είναι η μοναδική που γίνεται και στην οποία οι παίκτες του αντρικού έρχονται από την Πάτρα, την Αθήνα, τα Τρίκαλα ή όπου αλλού βρίσκονται και φυσικά είναι απροπόνητοι, αντί να τους προστατέψουμε, αφήνουμε χαρτάκια από τσίχλες και σκόνη στο γήπεδο. Τουλάχιστον όταν τελειώνει η προπόνηση, όλοι χαίρονται που δεν υπήρξε τραυματισμός. Κάτι είναι κι αυτό... Ας κανονίσει όποιος είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ερμιόνης να καθαρίζεται το γήπεδό μας πριν τραυματιστεί σοβαρά κάποιος παίκτης, παίκτρια ή μαθητής γιατί μετά, ως συνήθως, δε θα φταίει κανένας...

Το θέμα είναι ο αγώνας του Σαββάτου όμως, στον οποίο ο Α.Ο.Ε., αν και με μόλις μισή προπόνηση και παρά τις ελλείψεις, παρουσιάστηκε έτοιμος. Από την αρχή του παιχνιδιού μπροστά στο σκορ, με ώριμο παιχνίδι επιθετικά, με τα plays να βγαίνουν με υπομονή και τα σουτ να εκδηλώνονται υπό καλές προυποθέσεις, η Ερμιόνη έφτασε στη νίκη τελικά με μια διαφορά 10 πόντων.

Στην άμυνα, η επιλογή της ζώνης έδωσε ανάσες στους παίκτες μας και λειτούργησε συνολικά καλύτερα από το αναμενόμενο, με εξαίρεση το σύνηθες πρόβλημα των επιθετικών rebounds που έκανε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού την εμφάνισή του.

Όλοι όσοι αγωνίστηκαν αλλά και όσοι έμειναν στον πάγκο βοήθησαν, άλλος σκοράροντας, άλλος με την ψυχραιμία του, άλλος με την ψυχολογία που μετέδιδε στους συμπαίκτες του, δείγμα του καλού κλίματος και του μοναδικού σκοπού όλων να βοηθήσουν την ομάδα όπως τους ζητηθεί, κάτι που είναι και το σημαντικότερο στοιχείο των τελευταίων δύο ετών σε αυτή την ομάδα.

Τεράστιο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση από το Σμάνη, που αδικείται από το ότι η στατιστική μας περιλαμβάνει μόνο πόντους και δε μετράει rebounds, ασίστ αλλά και συνολικά όσα έκανε στον αγωνιστικό χώρο, μια και η τέλεια συνεργασία του με το Δεβελέκο αλλά και οι τελικές πάσες του μέσα και έξω από τη ρακέτα ήταν εξαιρετικές. Πολύ δουλειά αμυντικά και επιθετικά με μοναδικό αρνητικό στην απόδοση του την αστοχία στις βολές, που όμως προς το τέλος του παιχνιδιού βελτιώθηκε κάπως.

Επιθετικά, Ζάννος και Δεβελέκος με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι για τον Α.Ο.Ε. με το Στάικο να ακολουθεί και τον Μπουκουβάλα να προσθέτει πολύτιμους πόντους. Πολύ "γεμάτο" παιχνίδι από τον Τσίγκανο, αλλά και από το Φασιλή κυρίως αμυντικά αλλά και στην επίθεση με σημαντικό μερίδιο στην καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Από την πλευρά των ηττημένων που πραγματικά δεν έχουν σχέση με την ομάδα των περασμένων ετών καθώς εμφανίζονται πολύ πιο οργανωμένοι και διαβασμένοι και με συγκεκριμένους προσανατολισμούς μέσα στο γήπεδο, κορυφαίος ήταν για μια ακόμα φορά ο Χρήστου με 24 πόντους παρά το ότι χρεώθηκε πολύ νωρίς με 3 φάουλ, με συμπαραστάτη τον Αθανασόπουλο που ακολούθησε με 11.

Τα προβλήματα των απουσιών όμως θα συνεχιστούν για τον Α.Ο.Ε. και στον αγώνα του Σαββάτου με τις Σπέτσες. Ο Μαγδαληνός θα απουσιάσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και από το επόμενο παιχνίδι, Δεβελέκος και Στάικος είναι αμφίβολοι λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και λόγω σπουδών αντίστοιχα. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και με τη διαφορά στους 10 πόντους, ο Ζάννος με βουτιά (αυτοθυσίας λέω εγώ, ανοησίας λένε ο αρχηγός και ο coach) για μια χαμένη μπάλα, γύρισε το δάχτυλο του. Αίματα, πανικός, φόβοι για κάταγμα που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν ευτυχώς, παρολίγο λιποθυμία από το σοκ στα αποδυτήρια μέχρι την παρέμβαση των Τσίγκανου, Δεβελέκου και τελικά του ψυχραιμότερου, του προπονητή του Χιλιομοδίου που βρισκόταν κοντά και γενικά μια κατάσταση που σαν αποτέλεσμα είχε χωρίς ουσιαστικό λόγο να προστεθεί ακόμα ένα όνομα στα ήδη υπάρχοντα στο απουσιολόγιο του Σκορδή. Πήγαμε και τη "βόλτα" μας στο νοσοκομείο της Κορίνθου το Σάββατο το βράδυ για ακτινογραφίες κλπ... Περαστικά σε όλους μας και ας ευχηθούμε να ήταν το τελευταίο ατυχές περιστατικό.

Α.Ο. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου - Α.Ο. Ερμιόνης 41 - 51 (6-13, 17-24, 33-41, 41-51)

Αρχαία Κόρινθος: Αθανασόπουλος 11(1), Θεοχάρης, Χρηστου Σ., Χρήστου Α. 24(4), Τσεκουρας 5(1), Χαβουλας, Σειτανίδης, Λέκκας, Χαβουλας Ι. 1, Καραβελας

Α.Ο. Ερμιόνης: Παπαθανασίου, Φασιλής 1, Ζάννος 18(2), Στάικος 7(1), Μπουκουβάλας 6, Κρουμπούζος, Δεβελέκος 14(1), Δίνονας , Σμάνης 5, Δάγλης, Βιρβίλης, Τσίγκανος

1 σχόλιο: