Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Α.Ο. Ερμιόνης - Α.Ο. Μπουμπουλίνα Σπετσών 51 - 48

Μία ακόμα νίκη για τον Α.Ο. Ερμιόνης το Σάββατο απέναντι στη Μπουμπουλίνα Σπετσών, δυσκολότερη από όσο αναμενόταν όμως.


Οι Σπέτσες, που διανύουν τη χειρότερη σεζόν τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 4 ήττες, παρέταξαν για πρώτη φορά (!) φέτος την ομάδα τους πλήρη, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια αγωνίζονταν κυρίως με τα τμήματα υποδομών. Καλό αυτό για τα νέα παιδιά, εντυπωσιακό όμως ότι με την Ερμιόνη παρουσιάστηκαν πλήρεις.


Οι παίκτες της Ερμιόνης, παρά τις προσπάθειες του Σκορδή να αφυπνίσει την ομάδα από την Παρασκευή παρουσιάστηκαν χαλαροί, δίνοντας δικαίωμα στις Σπέτσες να χτυπήσουν το παιχνίδι και να κρατηθούν σε διαφορά ενός σουτ μέχρι το τέλος, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να κάνουν την υπέρβαση. Ποιοτικά το παιχνίδι δεν είχε πολλά να μας δώσει, ήταν όμως μια δυνατή μάχη, στην οποία τελικά η ομάδα της Ερμιόνης επικράτησε με 51-48.


Κύριος λόγος για την επικράτηση του Α.Ο.Ε. ήταν η επιθετική παρουσία του Δεβελέκου, που στο 1ο ημίχρονο έπαιζε ουσιαστικά μόνος του και κρατούσε την ομάδα μπροστά στο σκορ, καθώς οι υπόλοιποι μας παίκτες ήταν χαρακτηριστικά άστοχοι. Ο Δεβελέκος τελείωσε το παιχνίδι έχοντας πετύχει 20 πόντους, με το Μαγδαληνό να παίρνει τη σκυτάλη και με 3 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο να δίνει πολύτιμες ανάσες έχοντας 11 πόντους συνολικά, όσους και ο Ζάννος που ακολούθησε στο τέλος του παιχνιδιού.


Ο Φασιλής έκανε ακόμα ένα γεμάτο παιχνίδι, πετυχαίνοντας 6 πόντους και προσφέροντας σημαντικά στο δημιουργικό κομμάτι, αφού ο Στάικος δε βρέθηκε σε καλή μέρα και ο Ζάννος είχε το πρόβλημα τις προηγούμενης αγωνιστικής να τον ακολουθεί.


Τραγικά χαρακτηρίζουμε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα στον πάγκο των Σπετσών, όπου οι παίκτες τσακώθηκαν μεταξύ τους και στο τέλος με τη διαιτητή του αγώνα, ζητώντας φάουλ στην τελευταία φάση κι ενώ η Ερμιόνη ήταν μπροστά με 1 πόντο. Ο Στάικος έκλεψε στην αμφισβητούμενη φάση και με 5 δευτερόλεπτα να απομένουν έδωσε ετοιμο καλάθι στο Ζάννο που έγραψε το τελικό 51-48. Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά κάποιων παικτών απέναντι στη διαιτητή αγώνα με χειρονομίες και χυδαίες βρισιές, χάλασε την εικόνα του αγώνα. Από όσα γνωρίζουμε, όσα συνέβησαν αναφέρθηκαν στο φύλο αγώνα, με την τιμωρία να είναι αναπόφευκτη για κάποιους παίκτες των Σπετσών.


Στους άλλους αγώνες, το Ξυλόκαστρο ηττήθηκε από τον Πανιώνιο, ενώ έκπληξη προκάλεσε η ήττα της Αρχαίας Κορίνθου στο Χιλιομόδι. Οι Κόρινθιοι ακούγεται πως έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.


Το Σάββατο, ο Α.Ο.Ε. επισκέπτεται το Ξυλόκαστρο όπου θα ξεκαθαρίσει σε πρώτη φάση η 2η θέση της βαθμολογίας, μια και οι 2 ομάδες ισοβαθμούν. Ελπίζουμε να δούμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των προηγούμενων ετών, με ένταση και καλές φάσεις, όπως μας έχουν συνηθίσει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις οι δύο ομάδες. Το παιχνίδι ξεκινάει στις 15:00.

Πριν περάσουμε στους πόντους του Α.Ο.Ε., θα επιβραβεύσουμε την πρωτοβουλία της νεολαίας της Ερμιόνης και τη δημιουργία ενός site για την προβολή του τόπου. Ακόμα και το όνομα είναι προιόν ψηφοφορίας και συνεργασίας και είμαστε όλοι σίγουροι ότι μόλις η ίδεα αυτή ολοκληρωθεί θα αφήσει άφωνους τους πάντες. Νεότερα για την Ερμιόνη πλέον και στο:

http://www.ermionigreece.com/

Καλή συνέχεια!!


Οι πόντοι του Α.Ο.Ε.: Παπαθανασίου, Φασιλής 6, Ζάννος 11 (2), Στάικος 1, Δίνονας, Κρουμπούζος, Δεβελέκος 20 (1), Μαγδαληνός 11 (3), Σμάνης, Μπουκουβάλας, Παλυβός 2, Τσίγκανος

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε τον αθλητικό ομίλο Ερμιόνης(Α.Ο.Ε) για την αναφορά που έκαναν από το blog τους για την προσπαθεια μας. Τους ευχόμαστε πάντα
    επιτυχίες και να συνεχίσουν να μας κάνουν υπερήφανους αντιπροσωπεύοντας επάξια
    την Ερμιόνη μας!

    www.ermionigreece.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή