Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Aντρικό Χιλομόδι - Α.Ο. Ερμιόνης 49 - 55

Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του το αντρικό τμήμα της ομάδας της Ερμιόνης, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο Χιλιομόδι.

Η εμφάνιση της ομάδας, δεδομένης της απουσίας προετοιμασίας, κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα απέναντι σε ένα απίστευτα σκληρό αντίπαλο του οποίου οι παίκτες έπαιξαν για 40 λεπτά στο όριο του αντιαθλητικού προκαλώντας συνεχώς τους παίκτες της Ερμιόνης με ύβρεις και σκληρά χτυπήματα και όχι μαρκαρίσματα μια και αυτός ο όρος παραπέπει σε μπάσκετ, κάτι που ο αντίπαλος επιμελώς απέφυγε να παίξει. Ευτυχώς, οι πολύ καλά προετοιμασμένοι παίκτες μας στον ψυχολογικό τομέα δεν αντέδρασαν ούτε απέναντι στους αντιπάλους αλλά ούτε και στην ανέχεια του ενός (αθάνατη ομοσπονδία) διαιτητή και το παιχνίδι τελείωσε χωρίς κάποιο τραυματισμό.

Αγωνιστικά, η αναμενόμενη αστοχία της περιφερειακής γραμμής της ομάδας λόγω έλλειψης προπονήσεων, ευτυχώς δε στοίχισε σε τίποτα παραπάνω από κάποιους πόντους μεγαλύτερης διαφοράς, καθώς Μαγδαληνός και Στάικος κάλυψαν επάξια τα νεκρά διαστήματα των υπολοίπων, οδηγώντας την ομάδα στη νίκη. Έξυπνο παιχνίδι από τους ψηλούς και έμπνευση θα χαρακτηρίζαμε την επιλογή του Σκορδή να χρησιμοποιήσει το Φασιλή στο "4" στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο αρχηγός, με την ικανότητά του στην πάσα αλλά και το έξυπνο παιχνίδι του βοήθησε σημαντικά τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά την ομάδα.

Κάποια plays βγήκαν καλύτερα από το αναμενόμενο, αν υπολογίσουμε πως για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν την προηγούμενη του αγώνα. Στον άσσο πολύ ουσιαστικός ο Παπαθανασίου, σταθερή αξία ο Στάικος που με 17 πόντους και 4 τρίποντα ήταν για μία ακόμα φορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Από κοντά όπως αναφέρθηκε ο Μαγδαληνός που πρόσθεσε 14 πόντους με 2 τρίποντα αλλά και ο Δεβελέκος που παρά το ότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία έδειξε απόλυτα έτοιμος. Στα ρηχά κινήθηκαν Ζάννος, Καρακατσάνης (αν και το κόψιμο του ψηλού στο 2ο ημίχρονο παραπέμπει σε αγώνα μεγαλύτερης κατηγορίας). Θετικός ο Τσίγκανος που βοήθησε αμυντικά αλλά και επιθετικά. Στο 2ο ημίχρονο, μεγάλη βοήθεια από τον Μπουκουβάλα στη γραμμή των ψηλών, που για μια ακόμα φορά έδειξε έτοιμος να προσφέρει όταν του ζητήθηκε, συνεχίζοντας τις περσινές πολύ καλές εμφανίσεις.

Πρώτη νίκη λοιπόν, σε αγώνα όμως που δεν πρέπει να επαναληφθεί, αφού παραλίγο οι μισοί παίκτες να αποχωρήσουν τραυματίες και οι άλλοι μισοί να έρθουν στα χέρια μετά τις προκλητικές συμπεριφορές των παικτών του Χιλιομοδίου. Κανένας λόγος για τέτοιες συμπεριφορές δεν υπάρχει, κανένας λόγος επίσης να υπάρχει μόνο ένας διαιτητής. Όσο κι αν θέλουμε να γράφουμε μόνο για μπάσκετ, μάλλον η ομοσπονδία έχει στόχο να μη μας αφήσει να το κάνουμε ξεκινώντας στραβά τη χρονιά.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Πανιώνιος που παρουσιάζεται ακόμα πιο δυνατός από πέρσι διέλυσε κυριολεκτικά τις Σπέτσες με διαφορά κοντά στους 100 πόντους στο κλειστό της Κορίνθου, ενώ το Ξυλόκαστρο πέρασε σχετικά εύκολα από την Αρχαία Κόρινθο.

Επόμενη αγωνιστική το Σάββατο 10/10/09 όπου η Ερμιόνη αντιμετωπίζει τον πανίσχυρο Πανιώνιο, εντός έδρας.

Οι πόντοι του Α.Ο.Ε.: Παπαθανασίου 5(1), Φασιλής 2, Ζάννος 3, Στάικος 17(4)Τσίγκανος, Μπουκουβάλας 6, Δεβελέκος 8(2), Μαγδαληνός 14(2), Σμάνης, Δαγρές, Καρακατσάνης, Βιρβίλης

2 σχόλια:

  1. κατι δεν παει καλα μ αυτο το post!!!!ολιγον τι τραβηγμενο, μαλλον δεν τα πατε καλα με τη μνημη σας!!!καλη συνεχεια στην ομαδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραβηγμένο... Δε νομίζω. Μετά τον αγώνα η συμπεριφορά ήταν άψογη, μέσα στο γήπεδο όχι. Αλλά λίγη σημασία έχει. Καλή συνέχεια και σε εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή