Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Α.Ο.Ξυλοκάστρου - Α.Ο. Ερμιόνης 62 - 46

Η πέμπτη και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος Α2 ΕΣΚΑΚ πέρασε, με τον Πανιώνιο Κορίνθου να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τον Α.Ο.Ξ. να ακολουθεί μετά τη νίκη επί της ομάδας μας στο κλειστό γυμναστήριο του Ξυλοκάστρου.

Η ομάδα της Ερμιόνης επισκέφθηκε το Ξυλόκαστρο με 11 παίκτες, με την απουσία του Στάικου να ισοσταθμίζεται από την απροσδόκητη παρουσία του Δεβελέκου που υπηρετεί, κάτι που έγινε γνωστό 3 ώρες πριν το παιχνίδι. Μετά τον καφέ που προηγήθηκε του αγώνα μαζί με το βαρύ πυροβολικό του αντιπάλου σε πολύ φιλικό κλίμα (ευχαριστούμε για το κέρασμα), οι παίκτες μας έφτασαν στο κλειστό για την προετοιμασία του αγώνα.

Η ιστορία είχε να μας δείξει αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ των 2 ομάδων, με πολλή ένταση και πάθος μια και οι ομάδες βρίσκονται κοντά μπασκετικά, αν και δεν έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του εμποδίου που ακούει στο όνομα Πανιώνιος και που με το ασύληπτο budjet για τα δεδομένα της κατηγορίας, ουσιαστικά παίζει μόνος του το παιχνίδι της πρόκρισης στα μπαράζ.

Ήταν γνωστό πως το Ξυλόκαστρο θα επεδίωκε γρήγορο ρυθμό ακόμα και μετά από καλάθι
μια που οι παίκτες του είναι σε σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση από αυτούς της Ερμιόνης, η οποία θα προσπαθούσε να παίξει στο 5 εναντίον 5 εκτός των περιπτώσεων που ο αιφνιδιασμός θα ερχόταν από κλέψιμο ή από λάθος των αντιπάλων. Man to man για τον Α.Ο.Ξ., πολύ πιεστικό είναι η αλήθεια και ζώνη 3-2 για τον Α.Ο.Ε. στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Α.Ο.Ξ. προσπαθούσαν να βρουν το εύκολο κάλάθι στον αιφνιδιασμό, κάτι που δεν κατάφεραν πολλές φορές όμως μια και η άμυνα της Ερμιόνης είχε καλές επιστροφές εξαιρουμένων κάποιων φάσεων. Αμυντικά όλα δούλευαν καλά για την ομάδα μας μέχρι το τέλος του 2ου δεκαλέπτου ενώ επιθετικά με το Ζάννο να σκοράρει απο τα 6,25, το Φασιλή να μοιράζει και το Δεβελέκο να δίνει μάχες κάτω από τα καλάθια αλλά και να ευστοχεί σε μακρινά σουτ, το παιχνίδι παρέμενε αμφίρροπο.

Όλα έδειξαν να αλλάζουν στο τέλος του 2ου δεκαλέπτου (επιμέρους σκορ 19-9 για τον Α.Ο.Ξ) όταν η ομάδα μας μετά από ένα επιθετικό μπλακάουτ έδωσε το δικαίωμα στον Α.Ο.Ξ. να προηγηθεί με 10 πόντους. Αυτή ήταν και η διαφορά του ημιχρόνου (30-20), με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Το κενό αυτό διάστημα αποδείχτηκε καθοριστικό, καθώς όσο και αν πίεσε ο Α.Ο.Ε. δεν πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ αν και 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η διαφορά ήταν στους 5 πόντους, πριν εκτοξευθεί στους 16 του τελικού αποτελέσματος. Έτσι δεν απέδωσε καρπούς το πραγματικά εξαιρετικό 2ο ημίχρονο του Μαγδαληνού, που σκόραρε αλλά και δημιουργούσε συνεργασίες κυρίως με τον Παλυβό που επίσης βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, αλλά και η εμφάνιση του Σμάνη που για ακόμα μία φορά μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν είναι ο ίδιος παίκτης με την περσινή χρονιά. Δίνονας, Τσίγκανος και Παπαθανασίου προσπάθησαν επίσης πολύ σε όλους τους τομείς, αλλά τα λάθη της Ερμιόνης δεν επέτρεψαν στην ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν και παρουσιάστηκε ανταγωνιστική απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο του ομίλου.

Σημεία κλειδιά, η εξοντωτική πίεση σε όλο το γήπεδο που σχεδόν "έσκασε" το Ζάννο, η πολύ μεγάλη βοήθεια του Φασιλή στην οργάνωση στο 2ο ημίχρονο όταν ο play maker της Ερμιόνης λόγω κούρασης έχασε το καθαρό μυαλό και επιχείρησε κάποιες τουλάχιστον τραβηγμένες ενέργειες που φυσικά δεν είχαν ευτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα, το μεγάλο 2ο ημίχρονο του Μαγδαληνού παρά τη μέτρια παρουσία του πρώτου μισού, αλλά και ο πλουραλισμός του Ξυλοκάστρου που βοήθησε όλους όσους αγωνίστηκαν να γράψουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Τρεις νίκες και 2 ήττες για την Ερμιόνη λοιπόν, που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και το Σάββατο υποδέχεται το Χιλιομόδι για την 6η αγωνιστική του φετινού πρωταθληματος.

Η ώρα του αγώνα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή, τα προβλήματα της ομάδας είναι πολλά αυτή την περίοδο αλλά θα αναφερθούμε μέσα στην εβδομάδα και όχι σήμερα σε αυτά...

Απόντες αναμένεται να είναι στον επόμενο αγώνα οι Τσίγκανος, Σμάνης, Παλυβός, Δίνονας, Στάικος, κάτι που όπως είναι φυσικό θα δώσει μια μεγάλη ευκαιρία σε όσους "μικρούς" ακολουθήσουν την αποστολή και αποφασίσουν να την εκμεταλλευτούν να κάνουν καλό στον εαυτό τους αλλά κυρίως στην ομάδα, ενώ αμφίβολοι παραμένουν μέχρι τελευταία στιγμή οι Ζάννος και Δεβελέκος, η παρουσία των οποίων θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Α.Ο. Ξυλοκάστρου - Α.Ο. Ερμιόνης 62 - 46 (11-11, 19-9, 14-13, 18-13 )

Α.Ο.Ξ.: Ρήγας 1, Γελος 5 (1), Ζαρρης 6, Γιασερανης 8 (2), Σκούρας 3 (1), Φατουρος 7, Αδρακτας 6, Μαρκελος 6, Κακρίδης 10 (1), Πατουσης 10

Α.Ο.Ε.: Παπαθανασίου. Φασιλής 4, Ζάννος 13 (4), Μαγδαληνός 10, Κωτσοβός, Δεβελέκος 9 (2), Δίνονας 2, Σμάνης 3, Παλυβός 5, Βιρβίλης, Τσίγκανος

2 σχόλια: